Vorbereitung
Zoete aardappel bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de blokjes zoete aardappel met 1½ eetlepel olijfolie en 2 theelepels The Spice Club Tex Mex kruidenmix.
Verspreid de gekruide zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 25-30 minuten, of tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
Boerenkool bereiden:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gehakte boerenkool toe en bak gedurende 5-7 minuten, of tot de bladeren geslonken en zacht zijn.
Breng op smaak met zout en peper naar wens.
Cashewsaus maken:
Plaats de geweekte en afgespoelde cashewnoten in een blender of keukenmachine.
Voeg de tomatenpuree, 4 theelepels The Spice Club Tex Mex kruidenmix, vers citroensap en het teentje knoflook toe.
Mix tot een gladde saus ontstaat. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Bowl samenstellen:
Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over de kommen.
Voeg de geroosterde zoete aardappel, gebakken boerenkool en zwarte bonen toe.
Besprenkel met de cashewsaus.
Garneer met plakjes avocado, fijngehakte koriander en eventueel de gesneden bosuitjes.