Texas Style Kip Vleugeltjes

Texas Style Kip Vleugeltjes

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van de perfecte balans tussen zoet, pittig en rokerig met deze BBQ-Style Kipvleugeltjes. Deze vleugeltjes worden heerlijk gemarineerd in een zelfgemaakte BBQ-saus op basis van ketchup, bruine suiker en de Cajun Rub van The Spice Club. Perfect voor een zomerse barbecue of een gezellige avondmaaltijd!

ingredienten

4 Personen

  • 250 ml ketchup
  • 50 g bruine suiker (optioneel)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels Worcestershire-saus
  • 4 eetlepels The Spice Club American Rub
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 g kipdijfilets zonder bot en vel

bereiding

  1. Maak de BBQ-saus: Meng in een kom de ketchup, bruine suiker, appelazijn, Worcestershire-saus en The Spice Club Cajun Rub. Roer goed tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Marineer de kip: Leg de kipdijfilets in een grote kom of hersluitbare zak en giet de helft van de BBQ-saus erover. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de saus. Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast (langer mag ook voor meer smaak).
  3. Verwarm de grill (of oven op 200 °C) en haal de kip uit de marinade. Gooi de gebruikte marinade weg om kruisbesmetting te voorkomen.
  4. Grill de kipdijfilets op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten per kant, totdat ze volledig gaar zijn en een interne temperatuur van 75 °C hebben bereikt. Tijdens het grillen kun je de kip af en toe bestrijken met wat van de overgebleven BBQ-saus voor extra smaak.
  5. Serveer de kipvleugeltjes warm, met de rest van de BBQ-saus aan de zijkant voor dippen.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl