Vega Tandoori met Rijst

Vega Tandoori met Rijst

33% Korting

Laatste dag · 33% Black Friday Korting Op Alles · Op=Op

➔ Profiteer nu

Recept

Een heerlijk vega tandoori recept met knapperige kikkererwten, basmatirijst en een frisse komkommer-yoghurtsaus. Perfect voor een voedzame en smaakvolle maaltijd!

ingredienten

4 Personen

  • 300 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 tl The Spice Club Tandoori mix
  • 3 el olijfolie
  • 300 g basmatirijst
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 150 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk

bereiding

Rijst bereiden:

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

Kikkererwten tandoori maken:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de kikkererwten met 2 el olijfolie en 4 tl The Spice Club Tandoori mix. Spreid de gekruide kikkererwten uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn. Roer halverwege door.

Prei en ui bakken:

Verhit in een pan 1 el olijfolie en bak de gesneden ui en prei op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de saus licht is ingedikt.

Komkommer-yoghurtsaus:

Meng de Griekse yoghurt met de plakjes komkommer, wat fijngehakte koriander en een snufje zout en peper. Roer goed door en zet apart in de koelkast.

Serveren:

Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep de geroosterde kikkererwten en het prei-ui mengsel erop. Garneer met de komkommer-yoghurtsaus en bestrooi met verse koriander.

33% Korting

Laatste dag · 33% Black Friday Korting Op Alles · Op=Op

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl