Zweedse Gehaktballetjes in Jus

Zweedse Gehaktballetjes in Jus

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze heerlijke Zweedse gehaktballetjes in een romige jus, perfect gecombineerd met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes. Dit klassieke comfortfood is vol van smaak dankzij The Spice Club Meat Lover Mix en zorgt voor een smaakvolle maaltijd voor het hele gezin.

ingredienten

4 Personen

Ingrediënten voor de Gehaktballetjes:

  • 800 g rundergehakt
  • 4 tl The Spice Club Meat Lover Mix
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g panko broodkruimels
  • 2 grote eieren
  • 2 el extra vergine olijfolie

Ingrediënten voor de Roomjus:

  • 100 g ongezouten boter
  • 60 g bloem
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 el citroensap (van 1 citroen)
  • 2 tl The Spice Club Meat Lover Mix
  • 250 ml kookroom (light)

Voor erbij (optioneel):

  • Aardappelpuree of gebakken aardappeltjes

bereiding

Stap 1: Gehaktballetjes bereiden

  • Meng het rundergehakt met The Spice Club Meat Lover Mix, geraspte ui, knoflook, panko en de eieren in een grote kom. Kneed goed door tot alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Vorm kleine gehaktballetjes (ongeveer 3 cm in diameter).

Stap 2: Gehaktballetjes bakken

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in porties totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn (ongeveer 8-10 minuten). Leg ze daarna opzij op een bord.

Stap 3: Jus maken

  • Smelt de boter in dezelfde pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer continu voor 2-3 minuten tot het een lichte goudbruine kleur krijgt.

Stap 4: Bouillon en kruiden toevoegen

  • Voeg langzaam de runderbouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Voeg vervolgens de citroensap, en The Spice Club Meat Lover Mix toe.

Stap 5: Roomsaus afmaken

  • Giet de kookroom erbij en roer goed door. Laat de saus zachtjes sudderen tot hij dikker wordt (ongeveer 5 minuten).

Serveer de gehaktballetjes met de rijke roomjus over aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl