1-Pans Kip met Rijst & Gekarameliseerde Limoen

1-Pans Kip met Rijst & Gekarameliseerde Limoen

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Deze 1-pans kip met rijst en gekarameliseerde limoen is een smaakvol en eenvoudig gerecht. Met kippenbouten, Paella kruidenmix, olijven en frisse limoen voor een perfecte combinatie!

ingredienten

4 Personen

  • 4 kippenbouten met bot en vel (ongeveer 700 g)
  • 4 tl The Spice Club Paella mix
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 kop groene olijven zonder pit, grof gehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote sjalot of ½ middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 koppen witte rijst, gespoeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • ¼ kop grofgehakte verse peterselie, voor serveren

bereiding

Stap 1: Karameliseren van de limoen

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Snijd de limoenen doormidden en leg de snijkant naar beneden in de hete pan. Bak ze 2-3 minuten tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn. Haal de limoenen uit de pan en zet ze opzij.

Stap 2: Kip aanbraden

  • Voeg de kippenbouten met de velkant naar beneden toe in dezelfde pan. Bak de kip 6-8 minuten tot het vel goudbruin en knapperig is. Draai de kip om en bak nog eens 4-5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 3: Aromaten bakken

  • Voeg in dezelfde pan de gehakte knoflook en sjalot toe. Bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Voeg vervolgens The Spice Club Paella Mix en de gehakte olijven toe en bak nog eens 2 minuten.

Stap 4: Rijst en bouillon toevoegen

  • Voeg de gespoelde rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst de smaken van de aromaten kan opnemen. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Stap 5: Kip toevoegen en laten sudderen

  • Leg de kippenbouten terug in de pan, zorg dat de velkant boven het vocht blijft om het krokant te houden. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst en kip ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, tot de rijst gaar is en de kip volledig gaar is.
  • Voeg eventueel extra kokend water toe als de rijst aanbakt en nog niet gaar is.

Stap 6: Serveren

  • Serveer de kip met rijst in diepe borden, knijp de gekarameliseerde limoenen over de kip en rijst uit voor extra smaak. Garneer met de grofgehakte peterselie en geniet!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl