Gember-Pinda kip met Kokosrijst

Gember-Pinda kip met Kokosrijst

Recept

Geniet van een smaakvolle Aziatische maaltijd met deze Gember-Pindakip met Kokosrijst. Sappige kippendijen worden gemarineerd in een mix van verse gember, knoflook en The Spice Club Indo-kruidenmix, en vervolgens gebakken tot perfectie. Geserveerd op een bedje van romige kokosrijst en gegarneerd met knapperige pinda's en verse koriander, biedt dit gerecht een perfecte balans tussen hartig, zoet en pittig. Een eenvoudig te bereiden diner dat gegarandeerd indruk maakt!

ingredienten

4 Personen

Voor de kip:

  • 600 g kippendijfilets, in hapklare stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen gesneden (witte en groene delen gescheiden)
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • 4 theelepels The Spice Club Indo-kruidenmix
  • 1 eetlepel olijfolie of avocado-olie
  • 2–3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 75 g geroosterde pinda's, grof gehakt
  • 30 g verse koriander, grof gehakt
  • 2 eetlepels bruine suiker (optioneel)
  • 1 rode peper (optioneel voor extra pit)
  • 100 g spinazie of paksoi, grof gesneden

Voor de kokosrijst:

  • 300 g witte of jasmijnrijst
  • 350 ml water
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk

bereiding

Kip marineren:

  • Meng in een kom de kip met de geraspte gember, het witte deel van de bosuitjes, limoensap en -rasp, bruine suiker (indien gebruikt), The Spice Club Indo-kruidenmix en olie.
  • Laat de kip minimaal 20 minuten marineren.

Kokosrijst bereiden:

  • Spoel de rijst onder koud water tot het water helder is.
  • Breng in een pan het water ende kokosmelk aan de kook.
  • Voeg de rijst toe, roer goed door en breng opnieuw aan de kook.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst 15-20 minuten zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
  • Haal van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten rusten met de deksel op de pan.

Kip bakken:

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gemarineerde kip in porties, zodat de stukjes niet overlappen, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg de knoflook en de helft van de gehakte pinda's (en optioneel de rode peper) toe en bak nog 2-3 minuten mee.
  • Voeg de spinazie of paksoi toe en bak tot de groenten geslonken zijn.

Serveren:

  • Schep de kokosrijst op borden en verdeel de gember-pindakip erover.
  • Garneer met het groene deel van de bosuitjes, de resterende pinda's en verse koriander.
  • Serveer met extra limoenpartjes voor een frisse toets.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl