Green Goddess Pasta Salade Zomer Editie

Green Goddess Pasta Salade Zomer Editie

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze verfrissende Green Goddess pasta salade, boordevol verse ingrediënten zoals spinazie, basilicum, asperges en komkommer. Perfect voor een zomerse maaltijd!

ingredienten

4 Personen

  • 450 gram korte pasta, zoals fusillini of casarecce
  • 180 ml mayonaise
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap (van 1 citroen)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 60 ml los verpakte basilicumblaadjes + 6 grof gehakt
  • 2 kopjes grof gehakte spinazie
  • 4 theelepels The Spice Club Green Goddess mix
  • 60 ml grof gehakte bieslook
  • 225 gram asperges, gesnoeid, gehalveerd en vervolgens in stukken van 2,5 cm gehakt
  • 1½ kopjes gehakte peultjes of 1 kopje ontdooide zoete erwten
  • ½ Engelse komkommer of 4 Perzische komkommers, in blokjes
  • 1 kop ontpitte en gehalveerde Castelvetrano-olijven (optioneel)

bereiding

Stap 1: Pasta koken

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta al dente is (beetgaar).
  • Giet de pasta af en spoel deze af onder koud water. Laat de pasta goed uitlekken en zet opzij.

Stap 2: Dressing maken

  • Doe de mayonaise, The Spice Club Green Goddess mix, olijfolie, citroensap, zout, peper, knoflook, Dijonmosterd, handje basilicum en 2 handen spinazie in een blender.
  • Blend tot een gladde dressing.

Stap 3: Groenten voorbereiden

  • Snijd de asperges in stukken van 2,5 cm en hak de overige groenten (komkommer, peultjes) in stukjes.
  • Hak de bieslook en de resterende basilicum grof.

Stap 4: Salade samenstellen

  • Doe de gekookte en afgekoelde pasta in een grote kom.
  • Voeg de gehakte basilicum, de resterende spinazie, bieslook, asperges, peultjes, komkommer en olijven (indien gebruikt) toe aan de kom.
  • Giet de dressing over de pasta en groenten.

Stap 5: Mengen en serveren

  • Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is. Garneer met The Spice Club topping voor extra smaak en crunch.
  • Serveer direct of bewaar de salade in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 5 dagen.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl