Komkommer Salade

Komkommer Salade

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Verfris je maaltijd met deze Komkommer Salade met Yoghurt Dressing, gevuld met kikkererwten, rode ui, peterselie, munt en dille, alles gehuld in een heerlijke yoghurt-citroendressing.

ingredienten

4 Personen

Yoghurt Dressing:

  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap (van 1 citroen)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gehakte verse munt
  • 4 theelepels The Spice Club Green Goddess kruidenmix
  • Zout en peper naar smaak

Salade:

  • 1 grote Engelse komkommer, dun gesneden
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • ¼ rode ui, dun gesneden
  • ¼ kopje gehakte platte peterselie
  • ¼ kopje gehakte verse muntblaadjes
  • 2 eetlepels verse dille, gehakt (of 1 theelepel gedroogde dille)

bereiding

Stap 1: Maak de Yoghurt Dressing

  • Voeg in een middelgrote kom de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, gehakte munt en The Spice Club Green Goddess kruidenmix samen.
  • Klop goed door elkaar tot een gladde dressing ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Stap 2: Bereid de Salade

  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en plaats ze in een grote kom.
  • Voeg de uitgelekte kikkererwten, dun gesneden rode ui, gehakte peterselie, gehakte muntblaadjes en gehakte dille toe aan de kom.

Stap 3: Meng de Salade

  • Giet de yoghurt dressing over de komkommersalade.
  • Meng voorzichtig alles door elkaar zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.

Stap 4: Serveer de Salade

  • Serveer direct als bijgerecht eventueel met The Spice Club Topping als finishing touch of zet in de koelkast om af te koelen tot je klaar bent om te serveren.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl