Kabeljauw met Groene Spinazie Kokos Rijst

Kabeljauw met Groene Spinazie Kokos Rijst

Recept

Geniet van een heerlijk zelfgemaakt gerecht met ons recept voor Groene Kokosrijst met Gebakken Kabeljauw. Deze smaakvolle maaltijd combineert basmatirijst met een romige spinazie-kokossaus en sappige kabeljauwfilets. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of een speciale gelegenheid.

ingredienten

4 Personen

  • 300 g Basmati Rijst
  • 300 g Spinazie
  • 25 g Gember
  • 4 tl The Spice Club Curry
  • 1 Groene of rode Peper
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 400 ml Kokosmelk
  • 100 ml Water
  • 2 Rode Uien
  • 4 Kabeljauwfilets
  • 400 g Cherrytomaten
  • 2 Limoenen (optioneel)
  • Olijfolie

bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor

  • Zet de oven aan op 180°C.

Stap 2: Bereid de ingrediënten voor

  • Spoel de basmati rijst, laat uitlekken en zet opzij.
  • Was de spinazie en Schil de gember.
  • Snijd de peper in dunne ringen en pel de knoflookteentjes.

Stap 3: Maak de groene kokossaus

  • Doe de gember, de koriander, the spice club curry, de groene peper, knoflookteentjes en de helft van de spinazie, in een blender.
  • Voeg de kokosmelk en water toe aan de blender.
  • Mix alles tot een gladde, heldergroene saus.

Stap 4: Bak de uien

  • Snijd de rode uien in dunne plakjes.
  • Verhit een grote pan (waar mogelijk met deksel) op hoog vuur.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Bak tweederde van de rode ui met een snufje zout 5-6 minuten op hoog vuur, tot ze beginnen te karameliseren.

Stap 5: Voeg rijst en saus toe

  • Voeg de rijst toe aan de gebakken uien en roer goed door.
  • Giet de groene kokossaus over de rijst en uien en roer goed
  • Voeg de overige spinazie en cherry tomaatjes toe en roer nogmaals goed door.
  • Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 25 minuten koken op middel hoog vuur (waar mogelijk met het deksel op de pan) tot de rijst beetgaar is. Roer iedere minuut goed door. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt en begint aan te bakken.

Stap 6: Bak de kabeljauw

  • Leg de kabeljauw in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper, en zet in de voor verwarmde oven.
  • Bak in het midden van oven 10-15 minuten (ontdooide kabeljauw) of 20-25 minuten (bevroren kabeljauw)

Stap 7: Serveer de maaltijd

  • Haal de kabeljauw uit de oven
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de vis erbovenop.
  • Optioneel voeg je limoen partjes toe. Smakelijk eten!

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl