Zalm En Papillote (in bakpapier)

Zalm En Papillote (in bakpapier)

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze heerlijke en gezonde zalm en papilotte, bereid met dunne plakjes courgette, venkel en citroen, gekruid met The Spice Club Fish kruidenmix. Perfect voor een smaakvolle en gemakkelijke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 600 gram zalm, in 4 stukken gesneden
  • 1 kleine courgette, dun gesneden
  • 1 venkelknol, dun gesneden, groen bewaard voor garnering
  • 2 citroenen, dun gesneden
  • 4 theelepels The Spice Club Fish kruidenmix
  • 4 theelepels extra vergine olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Bakpapier
  • Je favoriete side-dish, bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes

bereiding

Stap 1: Voorbereiding van de Ingrediënten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Als je bijgerecht serveert, start dan met de bereiding volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de courgette en venkel dun. Bewaar de groene toppen van de venkel voor garnering.
  • Snijd de citroenen in dunne schijfjes.

Stap 2: Bereiding van de Pakketjes

  • Knip vier grote stukken bakpapier, elk ongeveer 30x40 cm.
  • Leg op elk stuk bakpapier een portie zalm in het midden.
  • Verdeel de gesneden courgette en venkel gelijkmatig over de stukken zalm.
  • Leg 2-3 schijfjes citroen bovenop elke zalmfilet.
  • Strooi over elke portie 1 theelepel The Spice Club Fish kruidenmix.
  • Besprenkel elke zalmfilet met 1 theelepel olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Vouwen van de Pakketjes

  • Vouw het bakpapier over de zalm en groenten om een pakketje te maken. Begin met de lange zijden en vouw ze tweemaal over elkaar om een strakke sluiting te creëren.
  • Vouw de korte zijden naar binnen en rol ze op om het pakketje af te sluiten.
  • Zorg ervoor dat het pakketje goed gesloten is, zodat de stoom binnen blijft tijdens het bakken.

Stap 4: Bakken in de Oven

  • Leg de pakketjes op een bakplaat.
  • Bak de zalm en papilotte in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm. De zalm moet gaar en gemakkelijk te vlokken zijn.

Stap 5: Serveren

  • Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op borden.
  • Open de pakketjes voorzichtig om stoom te laten ontsnappen.
  • Garneer met de groene toppen van de venkel.
  • Serveer met je favoriete bijgerecht, bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl