Geniet van een klassieke Caprese salade met sappige tomaten, verse mozzarella, basilicum en een balsamico-reductie. Deze frisse en smaakvolle Italiaanse salade, op smaak gebracht met olijfolie, knoflook en The Spice Club Italiaanse kruiden, is perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. Snel te maken en heerlijk gezond!
ingredienten
4 Personen
80 ml balsamicoazijn
2 eetlepels lichte bruine suiker
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 eetlepels extra vierge olijfolie
225 g verse mozzarella, in plakjes
680 g tomaten, in plakjes
¼ kopje verse basilicumblaadjes
4 tl The Spice Club Italiaanse kruidenmix
Versgemalen zwarte peper, naar smaak
bereiding
Stap 1: Balsamico-reductie maken
Verhit de balsamicoazijn en bruine suiker in een kleine pan op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en laat het 5-7 minuten zachtjes inkoken tot het iets is ingedikt.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2: Tomaten en mozzarella voorbereiden
Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.
Stap 3: Salade samenstellen
Schik de tomaten en mozzarella afwisselend op een serveerschaal.
Strooi de verse basilicumblaadjes erover.
Stap 4: Dressing toevoegen
Meng de olijfolie met the spice club italian, de fijngehakte knoflook en sprenkel dit over de salade.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Stap 5: Serveer
Besprenkel de salade met de afgekoelde balsamico en serveer direct.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.