Kip Puttanesca

Kip Puttanesca

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze heerlijke Kip Puttanesca, een perfect gekruide schotel met The Spice Club Italian kruidenmix, kippendijen, olijven en kappertjes. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!

ingredienten

4 Personen

  • 700-900 gram kippendijen met bot en vel
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote rode of ui, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
  • klein blikje ansjovis
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik (800 gram) hele tomaten, voorzichtig geplet met je hand of een lepel
  • 120 ml grof gehakte, ontpitte zwarte of groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes, goed afgespoeld indien in zout
  • 1 eetlepel The Spice Club oregano (optioneel)

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de Kip

  • Breng de kippendijen op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijen toe, met de huid naar beneden, en bak ze ongeveer 8-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze om en bak nog eens 5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 2: Bereiden van de Saus

  • Voeg de gesneden ui toe aan dezelfde pan en bak in het achtergebleven vet van de kip. Bak gedurende 5 minuten tot de ui zacht is.
  • Voeg de gesneden knoflook en ansjovis toe. Bak gedurende 2 minuten tot de ansjovis is opgelost en de knoflook geurig is.
  • Voeg The Spice Club Italian kruidenmix en tomatenpuree toe. Roer goed door en bak nog eens 1 minuut.

Stap 3: Samenstellen van de Saus

  • Voeg de geplette tomaten, gehakte olijven, kappertjes en eventueel de oregano toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Plaats de kippendijen terug in de pan, met de huid naar boven, en zorg ervoor dat ze half ondergedompeld zijn in de saus.

Stap 4: Sudderen en Serveren

  • Zet het vuur laag en laat de kip ongeveer 30 minuten sudderen, tot de kip volledig gaar is en de saus is ingedikt.
  • Serveer de Kip Puttanesca warm, eventueel gegarneerd met extra oregano.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl