Chinese 5 Spice Kip met Basilicum

Chinese 5 Spice Kip met Basilicum

Top deals

Tijdelijk oplopende kortingen op populaire bundels!

➔ profiteer nu

Recept

Malse kipdijen met knoflook, gember en bosui in een geurige saus met The Spice Club Chinese 5 Spice mix en verse basilicum. Een snel en smaakvol wokgerecht dat perfect is met witte rijst.

ingredienten

4 Personen

  • 3 el sesamolie
  • 5–7 cm stuk verse gember, geschild en in plakjes
  • 12 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 bosuitjes, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 4 tl The Spice Club Chinese 5 Spice mix
  • 900 g kipdijen (botloos of met bot), in hapklare stukken gesneden
  • 120 ml rijstwijn
  • 60 ml lichte sojasaus
  • 2 handjes (ca. 2 kopjes) Thaise basilicumblaadjes (of gewone basilicum)

bereiding

Stap 1 – Aromaten bakken
Verhit een wok of diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg 2 el sesamolie toe. Bak gember, knoflook en bosui ca. 2 minuten tot geurig.

Stap 2 – Kip toevoegen
Schuif de aromaten naar de zijkant van de pan. Voeg de resterende 1 el sesamolie toe en laat heet worden. Doe de kip erbij en bak 5–7 minuten, af en toe omscheppend, tot de stukjes goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Bestrooi halverwege met de Chinese 5 Spice mix.

Stap 3 – Saus maken
Voeg de rijstwijn en sojasaus toe en breng kort aan de kook. Zet het vuur lager en laat 12–15 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus iets ingedikt is en de kip gaar.

Stap 4 – Afmaken & serveren
Haal de pan van het vuur, voeg de basilicum toe en schep kort door tot de blaadjes net beginnen te slinken. Serveer direct met witte rijst.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl