Geniet van een verfrissende couscous salade met Marokkaanse kruiden, feta, groenten en een smaakvolle dressing. Een heerlijk gerecht voor elke gelegenheid!
ingredienten
4 Personen
60 ml extra vierge olijfolie
60 ml rode wijnazijn
4 tl the spice club Maroc kruidenmix
1 theelepel citroenrasp (van 1 citroen)
1 eetlepel citroensap
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
450 gram gekookte parelcouscous, afgekoeld
120 gram verkruimelde feta
120 ml gemengde Griekse olijven, ontpit en gehalveerd
1 komkommer, in stukjes gesneden
150 gram cherrytomaten, gehalveerd
1 kleine rode ui, dun gesneden
4 tl the spice club peterselie of munt (optioneel)
bereiding
Kook de parel couscous volgens aanwijzing op de verpakking
Meng in een grote kom de olijfolie, rode wijnazijn, Maroc kruidenmix, citroenrasp, citroensap, knoflook, zout en peper.
Voeg de parelcouscous, feta, olijven, komkommer, cherrytomaten, peperoncini (indien gebruikt) en rode ui toe aan de kom.
Hussel alles voorzichtig door elkaar tot de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en de dressing goed is gemengd.
Garneer indien gewenst met peterselie of munt
Serveer de couscous salade direct of bewaar deze in de koelkast tot het serveren.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.