The Spice Club Ratatouille

The Spice Club Ratatouille

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

ingredienten

4 Personen

  • 450 g aubergine, in grote blokjes
  • 450 g courgette, in grote blokjes
  • 450 g gele squash, in grote blokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 theelepels The Spice Club Maroc kruidenmix
  • 90 ml extra vierge olijfolie, plus extra voor serveren
  • 1 middelgrote gele ui, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl The spice club Tijm
  • 6 Roma-tomaten, in blokjes
  • 2 grote paprika's, in blokjes
  • ¼ kopje dun gesneden verse basilicum, plus extra voor serveren

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de Groenten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de aubergine, courgette en gele squash op een bakplaat.
  • Bestrooi met zout, peper, knoflookpoeder en The Spice Club Maroc kruidenmix.
  • Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en meng goed door elkaar.
  • Rooster de groenten in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer halverwege om.

Stap 2: Bereiden van de Basis

  • Verhit de resterende 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en doorschijnend is, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en tijm toe en bak nog eens 1-2 minuten tot de knoflook geurig is.

Stap 3: Toevoegen van de Tomaten en Paprika's

  • Voeg de in blokjes gesneden Roma-tomaten en paprika's toe aan de pan.
  • Kook alles samen gedurende 10 minuten, tot de tomaten hun sappen hebben vrijgegeven en de paprika's zacht beginnen te worden.

Stap 4: Mengen en Simmeren

  • Voeg de geroosterde aubergine, courgette en gele squash toe aan de pan.
  • Meng alles goed door elkaar en laat op een laag vuur nog eens 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Afwerking en Serveren

  • Roer de dun gesneden basilicum door de ratatouille.
  • Breng op smaak met extra zout en peper naar wens.
  • Serveer warm, besprenkeld met extra olijfolie, the spice club topping (optioneel) en gegarneerd met extra verse basilicum.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl