Jerk Chicken uit de Oven

Jerk Chicken uit de Oven

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een smaakvolle Jamaicaanse ervaring met dit recept voor Jerk Chicken met rijst en bonen. Met kruidige jerk marinade, sappige kippenbouten en romige kokossaus, is dit gerecht een echte smaakexplosie. Perfect voor liefhebbers van pittig eten!

ingredienten

4 Personen

  • 4 kippenbouten
  • 200 g kidneybonen
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetlepels the spice club tijm
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels the spice club chilivlokken
  • 10 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 g roomkokos
  • 600 g rijst
  • 2 tl the spice club pimentpoeder
  • 2 tl the spice club uienpoeder
  • 3 tl the spice club knoflookpoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl the spice club nootmuskaat
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen
  • Plantaardige olie

bereiding

  1. Maak de jerk marinade door de ui, lente-ui, tijm, water, chilivlokken, knoflook, pimentpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, bruine suiker, nootmuskaat, appelciderazijn, sojasaus en het sap van de limoen in een blender te mengen tot een gladde massa.
  2. Snijd de kippenbouten in en marineer ze royaal met de jerk marinade. Laat minstens 1 uur marineren, bij voorkeur 's nachts.
  3. Verhit wat plantaardige olie in een pan en bak de gemarineerde kippenbouten goudbruin en gaar.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de kidneybonen, kokosmelk en roomkokos toe aan de kip en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  6. Serveer de jerk chicken met rijst en bonen, gegarneerd met extra lente-ui en eventueel wat partjes limoen. Geniet ervan!

De Keuken Essentials Set