Probeer dit heerlijke recept voor gegrilde 5 spice kippendijen, gemarineerd in een smaakvolle mix van knoflook, gember, chilipasta en de unieke Chinese 5 spice kruiden. Perfect met rijst!
ingredienten
4 Personen
600 g kippendijen
1 limoen, uitgeperst
1 el vissaus
3 teentjes knoflook, geperst
1 el rijstazijn
2 el The Spice Club Chinese 5 Spice mix
2 tl sambal oelek (of andere hete chilipasta)
2 tl verse gember, geraspt
1 tl sojasaus
Rijst (gekookt, om erbij te serveren)
bereiding
Stap 1: Marinade Maken en rijst koken
Meng in een kom het limoensap, vissaus, geperste knoflook, rijstazijn, The Spice Club Chinese 5 Spice mix, sambal oelek, geraspte gember en sojasaus.
Kook de rijst volgens instructies op de verpakking
Stap 2: Kippendijen Marineren
Voeg de kippendijen toe aan de marinade en zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de kom af en laat de kip minimaal 30 minuten (bij voorkeur 2 uur) marineren in de koelkast.
Stap 3: Grillen
Verwarm de grill of grillpan op middelhoog vuur.
Haal de kip uit de marinade en gril de kippendijen aan beide kanten in 6-8 minuten goudbruin en gaar, totdat de interne temperatuur 75°C bereikt.
Stap 4: Serveren
Serveer de gegrilde 5 spice kip met gekookte rijst.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.