5 spice Chicken met Rijst

5 spice Chicken met Rijst

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Probeer dit heerlijke recept voor gegrilde 5 spice kippendijen, gemarineerd in een smaakvolle mix van knoflook, gember, chilipasta en de unieke Chinese 5 spice kruiden. Perfect met rijst!

ingredienten

4 Personen

  • 600 g kippendijen
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el vissaus
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el The Spice Club Chinese 5 Spice mix
  • 2 tl sambal oelek (of andere hete chilipasta)
  • 2 tl verse gember, geraspt
  • 1 tl sojasaus
  • Rijst (gekookt, om erbij te serveren)

bereiding

Stap 1: Marinade Maken en rijst koken

  • Meng in een kom het limoensap, vissaus, geperste knoflook, rijstazijn, The Spice Club Chinese 5 Spice mix, sambal oelek, geraspte gember en sojasaus.
  • Kook de rijst volgens instructies op de verpakking

Stap 2: Kippendijen Marineren

  • Voeg de kippendijen toe aan de marinade en zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de kom af en laat de kip minimaal 30 minuten (bij voorkeur 2 uur) marineren in de koelkast.

Stap 3: Grillen

  • Verwarm de grill of grillpan op middelhoog vuur.
  • Haal de kip uit de marinade en gril de kippendijen aan beide kanten in 6-8 minuten goudbruin en gaar, totdat de interne temperatuur 75°C bereikt.

Stap 4: Serveren

  • Serveer de gegrilde 5 spice kip met gekookte rijst.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl