Chicken Picatta

Chicken Picatta

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Probeer deze heerlijke Chicken Piccata, perfect gekruid met The Spice Club Italian kruidenmix, geserveerd met een romige citroen-kappertjessaus. Snel en eenvoudig te maken!

ingredienten

4 Personen

  • 900 g kipfilets, zonder vel en botten, gevlinderd voor dunnere stukken
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 120 g bloem
  • 10 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte knoflook (van 4-6 teentjes)
  • 360 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel citroenrasp (van 1 citroen), plus extra naar smaak
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • Verse peterselie, gehakt, optioneel

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de kip

  • Kruid de kipfilets met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Haal de kipfilets door de bloem, zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Schud overtollige bloem eraf.

Stap 2: Bak de kip

  • Verhit 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Bak de kip indien nodig in porties. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

Stap 3: Maak de saus

  • Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de gehakte sjalot en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de kippenbouillon erbij en roer goed, zorg ervoor dat je alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan losmaakt. Breng aan de kook.
  • Voeg de citroenrasp, citroensap en kappertjes toe. Laat 5 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.

Stap 4: Combineer de kip en saus

  • Voeg de gebakken kip terug in de pan en schep de saus erover. Laat de kip een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Serveer

  • Haal de pan van het vuur en voeg de resterende 8 eetlepels boter toe, roer tot de boter volledig is gesmolten en de saus romig is.
  • Garneer met gehakte peterselie en extra citroenrasp naar smaak.
  • Serveer direct.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl