Chili Con Carne met Mexicaans Bier

Chili Con Carne met Mexicaans Bier

Recept

Deze Chili con Carne, Corona Editie combineert rundergehakt, spek, pompoen en een vleugje bier voor een hartige en kruidige maaltijd. Perfect met frisse toppings zoals avocado en geraspte kaas, geserveerd met tortilla's of rijst.

ingredienten

4 Personen

  • 4 rode chilipepers
  • 100 g spek, fijngehakt
  • 400 g kidneybonen of bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 grote uien, gehakt
  • 600 g rundergehakt
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 4 el The Spice Club Chili con Carne kruidenmix
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 flesje Corona bier (of een ander pilsje)
  • 1 groene paprika’s, grof gehakt
  • 400 g zoete aardappel of pompoenblokjes
  • Verse korianderblaadjes (optioneel)
  • 1 avocado (optioneel)
  • Geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
  • Tortilla chips of rijst (om erbij te serveren)

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de chilipepers

Snijd de chilipepers fijn en zet apart.

Stap 2: Bakken van het spek en de uien

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bak het spek krokant.
  • Voeg de gehakte uien toe en bak ze goudbruin en zacht (ongeveer 5-7 minuten).

Stap 3: Rundergehakt toevoegen

  • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin.
  • Voeg de gehakte knoflook en The Spice Club Chili con Carne kruidenmix toe en bak dit 2 minuten mee.

Stap 4: Tomaten en bier toevoegen

  • Roer de tomatenblokjes en het bier door het gehaktmengsel en breng het aan de kook.
  • Voeg de gehakte groene paprika & chili pepers toe, zet het vuur laag en laat het 30-40 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 5: Zoete aardappel/pompoen en bonen toevoegen

  • Voeg de zoete aardappel of pompoenblokjes toe en laat nog 15-20 minuten doorkoken tot de blokjes zacht zijn.
  • Voeg de kidneybonen of bruine bonen toe in de laatste 5 minuten om ze goed door te warmen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Stap 6: Serveeropties

  • Serveer de chili con carne met tortillachips of rijst.
  • Voeg optionele toppings toe zoals verse koriander, avocado en/of geraspte kaas.

Tips:

  • Voor een mildere versie: Gebruik minder chilipepers of laat ze weg.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl