Snelle Chili met Kip

Snelle Chili met Kip

Top deals

Tijdelijk oplopende kortingen op populaire bundels!

➔ profiteer nu

Recept

Snelle chili met kip, linzen en boerenkool, op smaak gebracht met The Spice Club Chili Con Carne mix. Een voedzame, kruidige maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat — perfect voor een doordeweekse avond.

ingredienten

4 Personen

  • Olijfolie, om in te bakken
  • 1 grote gele ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper of jalapeño, fijngehakt (zonder zaadjes voor milde smaak)
  • 400 g kipgehakt (of kalkoengehakt)
  • 4 tl The Spice Club Chili Con Carne mix
  • 400 g boerenkool (diepvries of vers, fijngesneden)
  • 2 blikken tomatenblokjes(à 400 g)
  • 300 ml kippenbouillon (zoutarm, of water)
  • 1 blik linzen (ca. 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt (inclusief steeltjes)
  • Limoenpartjes, yoghurt of zure room, geraspte kaas en rijst (optioneel)

Voor extra pit kun je een snuf cayennepeper of een paar druppels hete saus toevoegen tijdens het koken.

bereiding

Stap 1: Basis aanbakken
Verhit een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de ui 2–3 minuten zonder te roeren tot de onderkant lichtbruin kleurt.

Stap 2: Groenten en kruiden toevoegen
Voeg wat extra olie toe en doe de knoflook, peper en ui in de pan. Bak 2 minuten tot de ui glazig is. Duw de groenten naar één kant van de pan.

Stap 3: Kipgehakt bakken
Voeg opnieuw een beetje olie toe aan de lege kant en doe het kipgehakt erin. Bestrooi met The Spice Club Chili Con Carne mix Bak al roerend 3–4 minuten tot het vlees rul en goudbruin is en de kruiden beginnen te geuren.

Stap 4: Chili opbouwen
Voeg de boerenkool toe en bak kort tot het vocht verdampt is. Schenk vervolgens de tomatenblokjes en bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de linzen toe. Laat 10–15 minuten zachtjes pruttelen. Voor een dikkere chili kun je een deel van de linzen pletten met een lepel.

Stap 5: Afmaken en serveren
Roer de helft van de koriander door de chili en laat nog 2 minuten trekken. Serveer met limoenpartjes, een lepel yoghurt of zure room, wat kaas en eventueel rijst. Garneer met de rest van de koriander.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl