Ontdek een smaakvolle combinatie van limoen en chili in dit verrukkelijke pastarecept. Met verse ingrediënten en The Spice Club kruiden, brengt dit gerecht de smaken tot leven. Serveer met een topping van extra kaas en gehakte peterselie voor een ware smaaksensatie.
ingredienten
4 Personen
15 ml olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
680 g tomatenpassata
4 tl The Spice Club Italiaans
2-4 tl The Spice Club Chili peper (optioneel)
Zout en peper naar smaak
340 g pasta naar keuze
200 g Huttenkase (light)
100 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor serveren
2 tl geraspte limoenschil
15 ml vers limoensap (van 1 limoen)
Gehakte peterselie voor garnering (optioneel)
bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
Voeg de tomatenpassata, Italiaanse kruidenmix & chili peper. Roer goed door en laat 5 minuten sudderen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Voeg de huttenkase, geraspte Parmezaanse kaas, limoenschil en limoensap toe aan de saus. Roer goed door tot de kaas gesmolten is.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de saus te verdunnen en breng op smaak met peper & zout.
Serveer de pasta warm, gegarneerd met extra geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie indien gewenst.
Geniet van deze heerlijk pittige en verfrissende pasta met een vleugje limoen!
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.