Gebakken Vis met Paprika

Gebakken Vis met Paprika

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Gebakken vis met gestoofde paprika’s en uien. Op smaak gebracht met The Spice Club Seafood Lover en Pasta Perfection mix voor een kruidig, Mediterraans gerecht. Perfect met brood of couscous!

ingredienten

4 Personen

Voor de vis

  • 4 visfilets (baars, kabeljauw of heilbot – ca. 900 g totaal, met of zonder huid)
  • 4 tl The Spice Club Seafood Lover
  • 1 tl citroenrasp (van 1 citroen)
  • 2 el extra vierge olijfolie (voor de pan)
  • Peper naar smaak

Voor de paprika’s

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 grote ui, in halve ringen (ca. 0,5 cm dik)
  • 6 paprika’s in verschillende kleuren, in reepjes van 0,5 cm
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Pasta Perfection (optioneel)

Tip: Heerlijk met knapperig stokbrood, couscous of gebakken aardappeltjes om de paprika saus mee op te dippen.

bereiding

Stap 1 – Vis voorbereiden
Dep de vis droog en bestrooi royaal met zout, peper, Seafood Lover mix en citroenrasp. Zet apart (dit kan direct of tot 4 uur in de koelkast).

Stap 2 – Paprika’s stoven
Verhit 3 el olijfolie in een zware braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe met een snuf zout en bak 5 minuten tot deze zacht begint te worden. Voeg de paprika, knoflook en (optioneel) Pasta Perfection of Seafood lover mix toe. Zet het vuur iets lager, dek de pan half af en laat 15–25 minuten sudderen, tot de paprika’s zacht en jammy zijn. Roer af en toe en proef of er nog zout of peper bij moet.

Stap 3 – Vis bakken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit 2 el olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Leg de filets in de pan en bak 4–5 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn. Draai voorzichtig om en zet de pan in de oven. Bak nog 3–5 minuten tot de vis stevig is en gemakkelijk vlokt.

Stap 4 – Serveren
Schep de gestoofde paprika’s op een schaal en leg de vis erop. Serveer met extra citroenpartjes en eventueel verse peterselie of bieslook.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl