Gebakken Zalm met Citrus Sinaasappel Salade

Gebakken Zalm met Citrus Sinaasappel Salade

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van een lichte en gezonde maaltijd met deze Gebakken Zalm met Salade. Deze zalmfilet wordt perfect gebakken en gecombineerd met een frisse salade van lentegroenten, romige avocado en sappige sinaasappelpartjes. De Seafood Lover kruidenmix van The Spice Club geeft de zalm een heerlijke smaakboost, en een honing-mosterdvinaigrette maakt het gerecht helemaal af. Ideaal voor een doordeweekse avond of een speciaal diner.

ingredienten

4 Personen

  • 600 g zalmfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 kopjes gemengde sla
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 grote sinaasappel (of mango), gepeld en in partjes gesneden
  • Honing-mosterdvinaigrette, voor serveren
  • 4 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix of The Spice Club Lemon Pepper Mix
  • Partjes citroen, voor serveren
  • Gebakken aardappeltjes, voor serveren

bereiding

  1. Kruid de zalmfilet met zout, peper en The Spice Club Seafood Lover Mix of The Spice Club Lemon Pepper Mix aan beide zijden.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Voeg de zalm toe met de huidzijde naar beneden. Bak 4-5 minuten aan elke kant, of totdat de zalm een interne temperatuur van 60 °C heeft bereikt en de buitenkant goudbruin is.
  3. Bereid ondertussen de salade: Meng de gemengde sla, blokjes avocado en sinaasappel (of mango) partjes in een grote kom.
  4. Dresseer de salade met honing-mosterdvinaigrette naar smaak en schep voorzichtig om.
  5. Serveer de gebakken zalm op een bord met de salade en een partje citroen. Voeg daarnaast een portie gebakken aardappeltjes toe voor een complete maaltijd.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl