Ontdek een heerlijk recept voor geroosterde bloemkool uit de oven! Met een mix van kruiden en een vleugje citroen, is dit gerecht zowel verrukkelijk als gezond. Perfect als bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd.
ingredienten
4 Personen
1 middelgrote bloemkool, bladeren verwijderd en steel bijgesneden
3 eetlepels olie
4 tl the spice club Italiaanse kruidenmix
½ citroen, uitgeperst
100 ml griekse yoghurt
Handvol gehakte peterselie of basilicum, om te serveren
Voorgekookte Aardappelschijfjes (als side-dish voor de niet keto eters)
bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Als je aardappeltjes mee wilt serveren, bak dan deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vul een grote steelpan met deksel waar de bloemkool in zijn geheel in past met minstens 3 cm water en breng aan de kook op middelhoog vuur. Laat de bloemkool voorzichtig in de pan zakken, dek af en laat 3 minuten koken. Haal uit de pan en laat 5-10 minuten stomen. Dep overtollig water af met een vel keukenpapier.
Meng de olie en Italiaanse kruiden en marineer de bloemkool.
Leg de bloemkool in een grote ovenschaal, doe het olie mengsel gelijkmatig over de bloemkool en bak gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn en bruin aan de randen.
Meng ondertussen het citroensap, de yoghurt en een snufje zout en peper. Koel tot nodig.
Haal de bloemkool uit de oven en bedruip met de olie in de ovenschaal. Rooster nog 20-30 minuten tot de bloemkool goudkleurig en krokant is. Besprenkel met de yoghurtsaus en strooi de gehakte kruiden en pompoenpitten erover. Snijd in partjes of plakjes om te serveren.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.