Gezonde Chicken Burger

Gezonde Chicken Burger

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Deze krokante kipburger is een smakelijke traktatie die eenvoudig te bereiden is. Sappige kipfilets worden omhuld met knapperige cornflakes, gekruid met The Spice Club Chicken en geserveerd op een broodje met sla en een pittige Sriracha yoghurtsaus. Een perfecte combinatie van smaken en texturen!

ingredienten

4 Personen

Voor de Kip:

  • 2 kipfilets
  • 2 tl Spice Club Chicken · BESTEL 🛍️
  • 125 g bloem (voor het dippen)
  • 2 eieren
  • 50 g cornflakes
  • 2 plakjes cheddar kaas (optioneel)

Voor de Sriracha Yoghurtsaus:

  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 30 ml sriracha saus (pas aan naar smaak)
  • 1 limoen

Voor de Burger:

  • 2 (volkoren) broodjes
  • Sla
  • Optioneel: plakjes tomaat en komkommer

bereiding

STAP 1: Verwarm de Oven of Airfryer

  • Verwarm je oven of Airfryer voor op 180°C voor de kipfilet en de broodjes. Bak de broodjes volgens de instructies op de verpakking, indien nodig.

STAP 2: Bereid de Kipfilets

  • Leg de kipfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel ze met 30 ml olie en bestrooi ze royaal met 10 g The Spice Club Chicken kruidenmix.

STAP 3: Bereid de Dipping Stations

Maak 3 dipping stations:

  • Vul één kom met 125 g bloem.
  • Klop de eieren in een andere kom.
  • Vul de derde kom met 50 g fijn verkruimelde cornflakes.

STAP 4: Bedek de Kipfilets

  • Bedek iedere kipfilet eerst met bloem, dan met ei en als laatste met de fijn verkruimelde cornflakes. Druk goed aan zodat de cornflakes goed blijven zitten.

STAP 5: Bak de Kipfilets

  • Leg de bedekte kipfilets in de oven of Airfryer en laat ze ongeveer 15 minuten bakken. Voeg na 10 minuten een plakje cheddar kaas toe aan iedere kipfilet en bak nog 5 minuten mee tot de kaas smelt.

STAP 6: Maak de Sriracha Yoghurtsaus

  • Meng in een kom 240 ml Griekse yoghurt met 30 ml sriracha saus (pas naar smaak aan) en het sap van 1 limoen. Roer goed door elkaar.

STAP 7: Bereid de Burger

  • Snijd de gebakken broodjes in tweeën. Bedek de onderste helft met een beetje van de sriracha yoghurtsaus, sla en optioneel plakjes tomaat en komkommer.

STAP 8: Voeg de Kip Toe en Serveer

  • Als de kip klaar is (controleer of de kip gaar is), leg deze dan bovenop het bedekte broodje. Voeg nog wat extra saus toe naar smaak en leg de bovenkant van het broodje erop.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl