Limoen Witvis met gebakken aardappeltjes

Limoen Witvis met gebakken aardappeltjes

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze heerlijke kabeljauw met gebakken aardappelen en frisse limoensmaak. Perfect geroosterd voor een sappige en smaakvolle maaltijd. Snel en gemakkelijk te bereiden!

ingredienten

4 Personen

  • 680 g russet aardappelen, ongeschild en in plakjes van 6 mm dik gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 verse, huidloze visfilets (zoals kabeljauw, schelvis of heilbot), 1 tot 1,5 inch (25 tot 38 mm) dik, elk 170-225 g
  • 3 eetlepels ongezouten boter, in stukjes van 6 mm gesneden
  • 4 theelepels The Spice Club Fish kruidenmix
  • 1 citroen, in dunne plakjes gesneden
  • 4tl The Spice Club Potato

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de aardappelen

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Plaats een rek in het onderste middelste deel van de oven en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de aardappelschijfjes, gehakte knoflook, the spice club potato en olijfolie in een magnetronbestendige kom. Breng op smaak met zout en peper.
  • Magnetron de aardappelen, zonder deksel, tot ze net gaar zijn. Roer af en toe door, gedurende 5 tot 10 minuten.

Stap 2: Opstellen van de aardappelbasis

  • Verdeel de aardappelschijfjes in vier gelijke porties op de bakplaat, waarbij je de randen van de plakjes iets laat overlappen zodat ze een rechthoek vormen van ongeveer 10 bij 15 cm.

Stap 3: Voorbereiden van de vis

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met the spice club fish en zout en peper.
  • Plaats een visfilet op elke aardappelstapel, met de kant waar de huid heeft gezeten naar beneden.
  • Verdeel de boter gelijkmatig over de filets en leg er vervolgens een paar citroenplakjes op.

Stap 4: Roosteren van de vis

  • Rooster de vis in de oven tot hij begint te vlokken wanneer je hem voorzichtig prikt met een mespunt, ongeveer 15 tot 18 minuten.

Stap 5: Serveren

  • Gebruik een dun metalen spatel om de aardappel en vis voorzichtig op een bord te schuiven. Serveer onmiddellijk.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl