Ontdek een eenvoudig en smaakvol recept voor makkelijke pasta bolognese. Met gehakt, groenten en een romige saus, perfect voor een makkelijke & gezonde doordeweekse maaltijd.
ingredienten
4 Personen
Scheutje olijfolie
150 g geraspte wortels
150 g bleekselderij, fijngehakt
2 uien, fijngehakt
500 g mager rundergehakt
2 blikjes tomaten (400 g)
120 ml slagroom
Snufje zout
4 el the spice club italian
450 g brede pastanoedels, zoals pappardelle of tagliatelle
Parmezaanse kaas, geraspt
bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte wortels, bleekselderij en uien toe. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg het rundergehakt en varkensgehakt toe aan de pan. Bak het gehakt rul en bruin, ongeveer 8-10 minuten.
Voeg de tomaten blokjes, en the spice club italian toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door.
Giet de slagroom in de saus en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat de saus sudderen op laag vuur tot je de gewenste dikte krijgt en terwijl je de pasta kookt.
Kook de pastanoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Meng goed.
Serveer de pasta bolognese met geraspte Parmezaanse kaas.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.