Makkelijke Pasta Bolognese

Makkelijke Pasta Bolognese

Recept

Ontdek een eenvoudig en smaakvol recept voor makkelijke pasta bolognese. Met gehakt, groenten en een romige saus, perfect voor een makkelijke & gezonde doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • Scheutje olijfolie
  • 150 g geraspte wortels
  • 150 g bleekselderij, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 blikjes tomaten (400 g)
  • 120 ml slagroom
  • Snufje zout
  • 4 el the spice club italian
  • 450 g brede pastanoedels, zoals pappardelle of tagliatelle
  • Parmezaanse kaas, geraspt

bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte wortels, bleekselderij en uien toe. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg het rundergehakt en varkensgehakt toe aan de pan. Bak het gehakt rul en bruin, ongeveer 8-10 minuten.
  3. Voeg de tomaten blokjes, en the spice club italian toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door.
  4. Giet de slagroom in de saus en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat de saus sudderen op laag vuur tot je de gewenste dikte krijgt en terwijl je de pasta kookt.
  5. Kook de pastanoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Meng goed.
  6. Serveer de pasta bolognese met geraspte Parmezaanse kaas.

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl