Shakshuka met garnalen

Shakshuka met garnalen

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Heerlijke shakshuka met garnalen, bereid met The Spice Club shakshuka kruidenmix, vleestomaten, paprika en eieren. Perfect geserveerd met geroosterd stokbrood voor een smaakvolle maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 225 gram middelgrote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomaten in blokjes (400ml)
  • 1 groene paprika, zonder steel, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 theelepels The Spice Club shakshuka kruidenmix
  • 120 ml warm water
  • 4 grote eieren
  • Geroosterd stokbrood, voor serveren
  • the spice club topping (optioneel ter garnering)

bereiding

Stap 1: Garnalen Bakken

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en garnalen toe. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak de garnalen tot ze roze en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.

Stap 2: Groenten Bakken

  • Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan.
  • Voeg de in blokjes gesneden gele ui, tomaten en groene paprika toe.
  • Bak de groenten tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5-7 minuten.

Stap 3: Sauzen Toevoegen

  • Voeg de tomatenpuree, tomaten in blokjes en The Spice Club shakshuka kruidenmix toe aan de pan.
  • Roer goed door en bak nog eens 2 minuten.
  • Voeg het warme water toe en roer goed door om een saus te vormen.

Stap 4: Eieren Toevoegen

  • Maak vier kuiltjes in de saus en breek een ei in elk kuiltje.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de eieren 5-7 minuten sudderen tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog zacht.

Stap 5: Serveren

  • Voeg de gebakken garnalen terug in de pan en laat ze even opwarmen in de saus.
  • Serveer de shakshuka met garnalen direct uit de pan, samen met geroosterd stokbrood. Garneer met the spice club topping

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl