Smashed Beef Kebab met frisse munt-yoghurtsaus

Smashed Beef Kebab met frisse munt-yoghurtsaus

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Deze kruidige, platgedrukte kebabs zijn snel klaar, vol smaak en heerlijk in combinatie met een romige yoghurtsaus en warme pita of rijst. Met The Spice Club Shoarma mix krijg je in één stap die echte Midden-Oosterse smaakbeleving.

ingredienten

4 Personen

Voor de yoghurtsaus:

  • 450 g Griekse yoghurt (vol of halfvol)
  • 1 komkommer, grof geraspt
  • 3 el fijngehakte verse munt + extra blaadjes voor garnering
  • 1 grote teen knoflook, fijn geraspt

Voor het vlees:

  • 450 g rundergehakt (of lamsgehakt, ca. 20% vet)
  • 1 kleine ui, grof geraspt
  • 4 el The Spice Club Shoarma mix
  • 30 g walnoten, grof gehakt (optioneel)
  • 2 el rozijnen

Extra om te serveren:

  • Warm pita brood of gekookte witte rijst

bereiding

Stap 1 – Yoghurt-komkommersaus maken:

Rasp de komkommer grof en knijp het vocht eruit. Meng met de yoghurt, munt en knoflook. Zet in de koelkast tot gebruik.

Stap 2 – Vleesmengsel maken:

Meng in een kom het gehakt met geraspte ui, The Spice Club Shoarma mix, walnoten en rozijnen. Vorm 4–6 ovale ballen en druk ze licht plat tot dikke schijven.

Stap 3 – Kebab bakken:

Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kebabs in 5–6 minuten per kant goudbruin en gaar. Druk ze tijdens het bakken eventueel extra plat met een spatel.

Stap 4 – Serveren:

Serveer de kebabs met een flinke lepel yoghurtsaus, verse munt en warm pitabrood of rijst.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl