The Spice Club Snelle Garnalen Curry

The Spice Club Snelle Garnalen Curry

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Snelle garnalen curry met kokosmelk, sjalotten en The Spice Club Chicken Curry mix. Romig, kruidig en in 20 minuten klaar – perfect met basmati of jasmijnrijst

ingredienten

4 Personen

  • 2 el olijfolie of plantaardige olie
  • 2 middelgrote sjalotten, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club (Chicken) Curry mix
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 300 ml kokosmelk (ongezoet, uit blik)
  • 700 g grote of middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 tl citroensap
  • Gestoomde basmati- of jasmijnrijst, voor erbij
  • Verse koriander, ter garnering (optioneel)

Tip: Voor extra groenten kun je spinazie of broccoli toevoegen in de laatste 2 minuten van de kooktijd.

bereiding

Stap 1 – Basis maken
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en bak 3–4 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

Stap 2 – Kruiden toevoegen
Roer de Curry mix en zwarte peper erdoor. Bak 1 minuut tot de specerijen geuren.

Stap 3 – Kokosmelk en garnalen
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen en voeg daarna de garnalen toe. Kook 3–4 minuten mee, tot de garnalen roze en net gaar zijn.

Stap 4 – Afmaken
Roer het citroensap erdoor.

Stap 5 – Serveren
Serveer de curry met warme rijst en garneer eventueel met verse koriander.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl