The spice club tikka masala

The spice club tikka masala

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze heerlijke Tikka Masala, gemaakt met malse kalkoen in een romige saus vol rijke specerijen. Serveer met basmatirijst en koriander voor een perfect Indiaas geïnspireerde maaltijd

ingredienten

4 Personen

Voor de Marinade:

  • 2 el The Spice Club Tikka Masala
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt of geplet in een vijzel
  • 4 tl vers geraspte gember
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 450 g gekookte kalkoen (of kip), in stukken van 4 cm gesneden

Voor de Masala:

  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui, dun gesneden
  • 2 el The Spice Club Tikka Masala mix
  • 2 el vers geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 peper, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • ¾ kopje vers gehakte koriander + extra voor garnering
  • Sap van 1 kleine citroen
  • Basmati rijst, gestoomd voor serveren

bereiding

Stap 1: Maak de Marinade

  • Meng de yoghurt met 2 el The Spice Club Tikka Masala, knoflook en gember in een kom.
  • Voeg de kalkoen toe, meng goed en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast (langer mag ook).
  • Bak de gemarineerde kip in een pan totdat deze gaar is, ongeveer 5-7 minuten. Zet apart

Stap 2: Bereid de Masala

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak 5-7 minuten tot deze goudbruin en zacht is.
  • Voeg 2 el The Spice Club Tikka Masala mix, gember, knoflook en gehakte peper toe. Bak 2-3 minuten.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog eens 2 minuten.

Stap 3: Voeg de Tomaten en Room toe

  • Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze licht met een lepel. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt.

Stap 4: Voeg het Vlees toe

  • Voeg de gemarineerde kalkoen (of kip) toe aan de saus. Roer goed door een paar minuten mee tot het vlees volledig warm is.
  • Roer het citroensap erdoor.

Stap 5: Serveren

  • Serveer de Tikka Masala met gestoomde basmatirijst.
  • Garneer met koriander.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl