The Spice Club witvis in kruiden olie

The Spice Club witvis in kruiden olie

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Een elegant en eenvoudig gerecht met sappige witvis, overgoten met een geurige olie van lente-ui en kruiden. Met een stuk knapperig brood erbij is dit een heerlijke lichte avondmaaltijd of lunch die in minder dan 20 minuten op tafel staat.

ingredienten

4 Personen

  • 450 g witvisfilet (bijv. kabeljauw, schelvis, heilbot, tilapia of schol)
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 4 el The Spice Club Seafood Lover mix
  • 1 bos lente-uitjes, in dunne ringen (ca. 120 g of 2 flinke handen)
  • Knapperig brood, om erbij te serveren

bereiding

Stap 1 – Voorbereiden:

Dep de visfilets droog en bestrooi ze aan één kant met 2 el van de Seafood Lover mix en wat zwarte peper. Laat even intrekken.

Stap 2 – Kruidenolie maken:

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui toe en bak 2–3 minuten tot deze zacht en geurend is. Voeg nu de resterende 2 el Seafood Lover mix toe en roer goed door. Zet het vuur iets lager zodat de kruiden niet verbranden.

Stap 3 – Vis bakken:

Leg de gekruide visfilets voorzichtig in de pan, met de gekruide kant naar beneden. Bak 3–4 minuten, draai voorzichtig om en bak nog 2–3 minuten tot de vis net gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Lepel af en toe wat van de olie over de vis tijdens het bakken.

Stap 4 – Serveren:

Verdeel de vis over borden. Lepel royaal wat van de warme lente-ui-kruidenolie eroverheen. Serveer met knapperig brood om in de olie te dippen.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl