The Spice Club Aardappel Puree

The Spice Club Aardappel Puree

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Heerlijk romige aardappelpuree met een vleugje knoflook, perfect als bijgerecht voor elke maaltijd. Gekookte aardappelen worden gepureerd met boter, melk en kruiden tot een zijdezachte consistentie. Eenvoudig te bereiden en vol van smaak, deze puree zal zeker een favoriet worden bij het hele gezin. Serveer het naast gebakken kip, gegrilde groenten of stoofpot voor een hartverwarmende maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 1,6 kg geschilde aardappelen (bij voorkeur russet aardappelen), in blokjes van 5 cm gesneden
  • 4 tl zeezout
  • 225 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 160 ml volle melk
  • 1 tl the spice club knoflookpoeder
  • 1 el the spice club peterselie (optioneel)

bereiding

Stap 1: Aardappelen Koken

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
  2. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe aan het kokende water.
  3. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn wanneer je er met een vork in prikt.

Stap 2: Aardappelen Afgieten

  1. Giet de gekookte aardappelen af in een vergiet en laat ze even uitdampen.

Stap 3: Aardappelen Pureren

  1. Doe de gekookte aardappelen terug in de pan.
  2. Voeg de zachte boter, volle melk, zeezout en knoflookpoeder toe.
  3. Gebruik een aardappelstamper of een handmixer om de aardappelen te pureren tot een gladde massa. Pas op dat je de puree niet te veel mengt om te voorkomen dat deze plakkerig wordt.

Stap 4: Serveren

  1. Proef de aardappelpuree en voeg indien nodig meer zout of knoflookpoeder toe naar smaak.
  2. Serveer de aardappelpuree warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht. Garneer indien gewenst met een klontje boter of wat peterselie.

De Keuken Essentials Set