Hutspot The Spice Club Edition

Hutspot The Spice Club Edition

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Leer hoe je eenvoudig en smaakvolle The Spice Club Hutspot kunt maken met dit recept. Volg de stappen om groenten en aardappels te bereiden, kook ze tot ze gaar zijn en stamp ze tot een smeuïge hutspot. Voeg kruiden toe voor extra smaak en serveer met je favoriete bijgerechten. Een heerlijke Nederlandse klassieker voor elke gelegenheid.

ingredienten

4 Personen

  • 500 gr hutspot groenten (bijvoorbeeld 400 gr wortel en 1 grote ui)
  • 500 gr kruimige aardappels of zoete aardappels
  • 2 blaadjes The Spice Club Laurier · BESTEL 🛍️
  • 25 gr boter
  • Scheut warme melk
  • Snuf peper en zout
  • 1 tl The Spice Club Nootmuskaat · BESTEL 🛍️
  • 2 el The Spice Club Gerookt Paprikapoede· BESTEL 🛍️
  • Optioneel: (vega) rookworst, gehaktballen of spekjes

bereiding

Stap 1: Voorbereiding van Groenten en Aardappels

  • Snijd 500 gr hutspot groenten (of 400 gr wortel en 1 grote ui) in stukjes.
  • Schil en snijd 500 gr kruimige aardappels (of zoete aardappels) in gelijke stukken.

Stap 2: Koken van Groenten en Aardappels

  • Plaats de gesneden aardappelen, wortels en 2 blaadjes laurier in een grote pan met water.
  • Breng het water aan de kook.

Stap 3: Koken tot Gaarheid

  • Kook gedurende 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn.
  • Giet de groenten af en verwijder de blaadjes laurier.

Stap 4: Stampen en Aanvullen

  • Doe de gekookte aardappels en groenten terug in de pan.
  • Voeg 25 gr boter toe en een scheut melk.
  • Stamp met een stamper tot een smeuïge hutspot.
  • Voeg extra melk toe indien nodig.

Stap 5: Op Smaak Brengen

  • Breng de hutspot op smaak met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.

Stap 6: Serveren

  • Serveer met een vlees-, vis- of vegetarische optie naar keuze.

De Keuken Essentials Set