Citrus Kip Rijst Bowl

Citrus Kip Rijst Bowl

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van een heerlijke Citrus Kip Rijst Kom, vol met sappige kipdijfilet gemarineerd in sinaasappel en honing, geserveerd met kokosrijst, komkommer, mango en een pittige Gember Jalapeño Saus. Perfect voor een smaakvolle maaltijd!

ingredienten

4 Personen

Voor de kip:

  • 2 eetlepels honing
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 125 ml verse sinaasappelsap (van 2 grote sinaasappels)
  • 160 ml + 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1,4 kg kipdijfilet, zonder bot en vel
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kopjes fijngesneden komkommer
  • 1 grote mango, geschild, ontpit en in blokjes van 1,5 cm gesneden (ongeveer 1,5 kopjes)
  • 4 kopjes rijst, voor serveren
  • Bosje Koriander, voor serveren

Gember Jalapeño Saus:

  • 80 ml plantaardige olie
  • 2 middelgrote jalapeños, ontpit en grof gehakt
  • 1 grote knoflookteen, geplet
  • 2 theelepels The Spice Club Mexican kruidenmix
  • 2,5 cm stukje gember, grof gehakt
  • 3 bosuitjes, bijgesneden
  • ¾ theelepel suiker (optioneel)

bereiding

Stap 1: Marineer de kip

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Klop in een grote kom de honing, zout, peper, sinaasappelschil, 125 ml sinaasappelsap, the spice club mexican en 160 ml olie samen tot een marinade.
  • Voeg de kipdijfilets en de fijngehakte knoflook toe aan de marinade en draai totdat de kip volledig bedekt is.
  • Laat de kip 15 minuten marineren op kamertemperatuur of dek af en zet tot 2 uur in de koelkast.

Stap 2: Kook de kip

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipdijfilets toe in een enkele laag en bak ze ongeveer 6 minuten per kant, tot de kip gaar is
  • Haal de kip uit de pan en laat 5 minuten rusten. Snijd de kip vervolgens in plakjes van 1,5 cm dik.

Stap 3: Bereid de Gember Jalapeño Saus

  • Voeg in de blender de olie, jalapeños, knoflook, gember, bosuitjes, suiker en zout samen.
  • Mix tot een gladde saus en zet apart.

Stap 4: Maak de komkommer-mango salade

  • Meng in een kleine kom de komkommer, mango, de resterende 60 ml marinade en 1 eetlepel sinaasappelsap.

Stap 5: Serveer de kom

  • Verdeel de kokosrijst over 4 kommen.
  • Voeg de plakjes kip en de komkommer-mango salade toe.
  • Garneer met verse koriander en besprenkel met de Gember Jalapeño Saus.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl