Geniet van een smaakvolle maaltijd met dit recept voor gegrilde zalm met crunchy topping, geserveerd op een bedje van komkommer, quinoa of rijst salade. Perfect voor een snelle, makkelijke en gezond doordeweekse maaltijd.
ingredienten
4 Personen
4 el The Spice Club topping
4 zalmfilets zonder vel
2 komkommers
6 augurken
3 lente-uitjes
4tl The Spice Club Fish
2 citroenen
200 g gekookte quinoa en rijst
olijfolie
1 bakje Zure room
zout en peper naar smaak
4 eieren gekookt (optioneel)
bereiding
Kook de rijst of Quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking
Verwarm de oven voor op 190°C en plaats een kleine bakplaat erin om voor te verwarmen.
Bereid de salade voor: Snijd de komkommers in stukjes en bestrooi ze met zout. Laat ze uitlekken in een zeef terwijl je de rest voorbereidt.
Snijd de augurken en lente-uitjes fijn. Meng ze in een kom met de gekookte quinoa en rijst, en de gezouten komkommer. Verkruimel de feta erover en meng goed. Breng op smaak met het sap van een citroen en wat zout.
Dep de zalmfilets droog en druk de kruidenmix over de bovenkant van de zalm.
Leg een vel bakpapier op de voorverwarmde bakplaat en leg de zalmfilets erop met de huid naar beneden. Besprenkel met wat olijfolie en bak ze 7 minuten.
Zet de grill op hoog vuur. Gril de zalm nog 2 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Schep de salade in kommen, leg de zalm erbovenop en voeg een lepel zure room toe en eventueel een gekookt eitje. Serveer met een partje citroen.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.