Indiase Saag Garnalen

Indiase Saag Garnalen

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Romige Indiase saag garnalen met verse spinazie, kruidige curry en een zachte roomsaus. Perfect met naan of rijst voor een smaakvolle, snelle doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 4 tl The Spice Club Chicken Curry
  • 450 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt, staarten verwijderd
  • 3 el ghee of neutrale olie (bijv. druivenpit- of zonnebloemolie)
  • 1 grote gele ui, fijngehakt
  • 2,5 cm verse gember, schoongeboend en geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 middelgrote tomaat, in blokjes
  • ½ bos verse koriander (blad en stelen), fijngehakt
  • 450 g verse babyspinazie, grof gehakt of gepulseerd in een keukenmachine
  • 120 ml lichte slagroom of ongezoete kokosroom
  • Gestoomde rijst, naan, groene chili chutney, tamarindechutney en/of kachumbari voor erbij

bereiding

  • Meng de garnalen met 2 tl Chicken Curry mix en zet apart.
  • Verhit de ghee of olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak 5–6 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer de gember en knoflook erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree en tomaat toe en bak 2 minuten tot de tomaat zacht is.
  • Voeg de resterende 2 tl Chicken Curry mix, de koriander en spinazie toe. Laat 3–4 minuten slinken.
  • Schenk de room of kokosroom erbij en roer door.
  • Voeg de garnalen toe en kook nog 3–4 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Serveer direct met rijst, naan en chutneys.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl