Ontdek een heerlijk recept voor gebakken kabeljauw en aardappels in romige kaassaus. Eenvoudig te maken en vol van smaak. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!
ingredienten
4 Personen
3 eetlepels olijfolie
450 gram aardappelen, in stukken van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels ongezouten boter
1 grote sjalot, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
240 ml kookroom (light)
150 ml kip- of visbouillon
4 tl The Spice Club Vis Kruidenmix
1 theelepel citroenrasp
2 eetlepels citroensap (van 1 citroen)
2 theelepels Dijon mosterd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
450 gram kabeljauwfilet, in 4 stukken gesneden
Bosje peterselie (optioneel)
bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat lichtjes in met olijfolie.
Leg de aardappelstukjes op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de aardappels goudbruin en gaar zijn.
Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de slagroom, kip- of visbouillon, The Spice Club Vis Kruidenmix, citroenrasp, citroensap, Dijon mosterd en kappertjes toe aan de pan. Laat sudderen tot de saus iets is ingedikt, ongeveer 5-7 minuten.
Voeg de kabeljauwfilets toe aan de saus en laat ze zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten.
Verdeel de gebakken aardappels over borden en leg de kabeljauwfilets erbovenop. Schep de romige kaassaus over de vis en aardappels. Garneer met fijngehakte peterselie indien gewenst.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke maaltijd!
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.