Geniet van een smaakvolle Mexicaanse Streetcorn Salade met gegrilde maïs, verse groenten en een pittige Chipotle Mayonaise dressing. Dit eenvoudige recept is perfect voor zomerse bijeenkomsten en barbecues. Met de heerlijke toevoeging van Cotija-kaas en The Spice Club Mexicaanse kruidenmix wordt deze salade een ware smaaksensatie. Maak indruk op je gasten met deze kleurrijke en verrukkelijke salade die gemakkelijk te bereiden is.
ingredienten
4 Personen
600 g maïskorrels (of van 6 maïskolven)
100 g in blokjes gesneden radijsjes (ongeveer 4-5)
4 lente-uitjes, witte en groene delen, fijngehakt
Bosje verse koriander, plus extra voor garnering
200 g geraspte kaas naar keuze, plus extra voor garnering
15 ml limoensap (van 1 limoen)
2 tl zout
1 tl The Spice Club zwarte peper
100 ml Mayonaise
2 el The Spice Club Mexicaanse kruidenmix
1tl The Spice Club Cayenne (optioneel om de dressing wat pittiger te maken)
The spice club topping (optioneel ter garnering)
bereiding
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de maïskorrels toe en grill ze tot ze mooi gekarameliseerd en geroosterd zijn, ongeveer 5-7 minuten.
Doe de gegrilde maïs in een grote kom en voeg de radijsjes, lente-uitjes, koriander en Cotija-kaas toe.
In een aparte kom meng je het limoensap, zeezout, zwarte peper, Mayonaise en The Spice Club Mexicaanse kruidenmix.
Giet het mayonaise-mengsel over de maïs en groenten en meng goed.
Serveer de salade gegarneerd met extra verkruimelde Cotija-kaas en verse koriander. Enjoy!
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.