Penne met zalm en romige prei & spinazie saus

Penne met zalm en romige prei & spinazie saus

Recept

Geniet van romige Penne met Prei en Zalmsnippers. Een eenvoudig recept met prei, zalmsnippers en een smaakvolle citroenroomsaus. Perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 360 gram penne (bevat tarwe, kan bevatten mosterd en soja)
  • 300 gram kookroom (bevat melk, inclusief lactose)
  • 200 gram spinazie
  • 300 gram zalm
  • 60 gram geraspte belegen kaas (bevat melk, inclusief lactose)
  • 1 citroen
  • 1 el The Spice Club Dille
  • 1 el The Spice Club Oregano
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

bereiding

Stap 1: Voorbereiding

  • Breng een grote pan met ruim water aan de kook voor de penne.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd deze vervolgens in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd deze fijn.

Stap 2: Prei Bakken

  • Verhit een halve eetlepel olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei gedurende 4 tot 5 minuten. Blijf goed roeren om te voorkomen dat ze aanbranden.

Stap 3: Penne Koken

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking, meestal 10 tot 13 minuten. Giet af en laat de penne even uitstomen.

Stap 4: Bak de Zalm

  • Dep de zalm voorzichtig droog met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat de zalm een knapperige korst krijgt tijdens het bakken.
  • Verhit een pan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Wacht tot de pan goed heet is.
  • Plaats de zalmfilet met de huid naar beneden in de hete pan. Bak de zalm gedurende 3-5 minuten aan deze kant. Hierdoor wordt de huid lekker knapperig.
  • Draai de zalm voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten aan de andere kant. De zalm moet van binnen nog sappig zijn, dus let op dat je hem niet te lang bakt.
  • Haal de zalm uit de pan en leg hem op een bord

Stap 5: Saus Afmaken

  • Voeg de kookroom, en the spice club fish toe aan de prei in de hapjespan en verkruimel 1 bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat het geheel 8 tot 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot deze geslonken is.
  • Meng de helft van de geraspte kaas door de saus en verwarm deze opnieuw.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng de saus op smaak met flink wat peper en zout.

Stap 6: Serveren

  • Verdeel de gekookte penne over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
  • Garneer de gerechten met de overige geraspte kaas en de overige citroenpartjes.

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl