Probeer onze heerlijke Mexicaanse rijst! Dit eenvoudige recept zit boordevol smaak, met een perfecte mix van kruiden, bruine rijst en zwarte bonen. Ideaal als bijgerecht of als hoofdgerecht voor een snelle en gezonde maaltijd. Probeer het vandaag nog en ontdek de authentieke smaken van Mexico in je eigen keuken!
ingredienten
4 Personen
15 ml olijfolie
300 g bruine rijst
400 g tomaten in blik
475 ml kippen- of groentebouillon
4 el The Spice Club Mexicaanse kruiden
400 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
Opties Garnering;
Jalapenos
Koriander
Creme Fraiche
The Spice Club Topping
bereiding
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ongekookte rijst toe en bak deze kort.
Voeg de tomatensaus, bouillon en Mexicaanse kruiden toe. Roer goed door elkaar.
Breng het mengsel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat sudderen tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen, dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
Voeg de zwarte bonen toe en warm ze nog even door. Serveer de Mexicaanse rijst warm als bijgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.